Structura Departament dezvoltare

business development consulting

Aproximativ toate companiile din industria pariurilor au și un department de dezvoltare (business development) (b2b), însă foarte des se întâlnește ca acest department să fie condus de CEO. Există chiar cazuri când este condus de OWNER în sine, ceea ce în opinia noastră nu este corect.

Din ce cauză se întâmplă așa ceva:

1. Din cauza că “ownerul” dorește să fie implicat în cât mai multe procese, neavând destulă experiență în domeniu și având foarte multe wannabe proiecte pe listă. Wannabe proiectele care copie proiectele concurenților te poziționează în spatele competiției de concurență, pe când planificarea și implementarea proiectelor proprii, originale – te poziționează în fruntea competiției.
2. Din cauza că în capul acestui departament stă un manager incompetent. Sunt cazuri unde în departamentul de dezvoltare sunt aplicate concomitent și punctul 1 și punctul 2 – atunci e o mare problemă.

La ce poate aduce așa tip de conducere? La un haos operațional intern și extern, care cu timpul poate aduce la distrugerea companiei.

DEPARTAMENT DEZVOLTARE PARIURI SPORTIVE

Dacă dorești un department care se va ocupa cu adevărat de dezvoltare, ai nevoie de următoarea structură:

Director Dezvoltare – management
Pre-Sales manager – research
Sales manager – vânzări
Social manager – poziționare în rețelele de socializare
PPC manager – campanii
Marcom – PR și conferințe

Pentru detalii, puteți să vă adresați pentru o consultanță.