Loteria „Milioane pentru Moldova” nu mai există

Loteria Națională a închis proiectul „Milioane pentru Moldova” – jocul de noroc televizat, de tip loterie, cu extragere de numere câștigătoare. Ultima extragere a avut loc pe 9 decembrie 2018.

De ce oare s-a întâmplat acest lucru? Oare nu era atrăgător acest tip de loterie, populară în toată lumea? De altfel, Loteria Națională, care a devenit monopol oficial de stat în domeniul loteriilor și jocurilor de noroc, a trecut în totalitate sub controlul Agenției Proprietăților Publice.

În schimbul loteriei tradiționale televizate, organizația oferă două loterii de tip „răzuiește și câștigă pe loc”: LOTO+ și AUR 7. Biletele pentru aceste loterii pot fi procurate în numeroase puncte de vânzare, iar potențialele sume de câștiguri se ridică la 1.000.000 de lei într-un caz și 777.777 în celălalt. În plus, se pot câștiga și participări la show-uri televizate, care vor oferi premii bănești, inclusiv jack-pot-ul de 2.000.000 de lei sau un automobil.

Să vedem dacă acest format va prinde la public. Probabil că este rezultatul parteneriatului exclusiv în domeniul loteriilor și pariurilor sportive dintre compania de stat și investitorii bulgari. Deci, aceeași companie va dezvolta și ramura pariurilor sportive în Republica Moldova. Sperăm că monopolul pe care îl dețin, nu va afecta interesele pariorilor.